Sneeuw

Sinds midden deze week ligt Kopenhagen (en Denemarken in ‘t algemeen blijkbaar) onder een wit sneeuwtapijt, elke dag sinds dan is er bijgesneeuwd en de maximum temperatuur overdag is 0°C en die omstandigheden lijken nog wel een tijdje te blijven duren. Gevolg: een op zichzelf al vrij betoverende stad is nu nog innemender mooi dan anders. De kerstsfeer is niet meer weg te denken.

Ik kon uiteraard niet wachten om foto’s te nemen, maar dat was pas in het weekend want tijdens de week is het enkel licht als ik op’t werk zit 🙂 Sneeuw wil natuurlijk niet zeggen dat de gemiddelde Deen zijn fiets aan de kant laat staan. Fietspaden worden hier consequent mee geruimd dus echt een probleem is fietsen nu niet. (fietsen door 10cm verse sneeuw is anders wel plezierig, zolang je rechtdoor gaat)

Alleen kijken naar sneeuw is voor mij niet genoeg, dus trommelde ik een paar vrienden op om, zoals de rest van de Denen, af te zakken naar het dichtstbijzijnde park met een helling gewapend met plastiek zak, regenbroek en handschoenen. Onze zakskes staken wel wat af tegenover het vele sneeuw-speelgoed dat de plaatselijke bevolking meegebracht had, maar het plezier was er uiteraard niet minder op. (geen foto’s hiervan want ik val niet graag op camera’s)

And now for something completely different. Ik merkte net op dat ik elke week meer en meer de neiging heb om in ‘t Engels te beginnen typen op deze blog. Ik denk en droom ook in ‘t Engels :-p Dus als je fouten tegen het Nederlands ziet opduiken weet je waarom.

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sneeuw

Comments are closed.