Retap projecten IV

Mijn werk is mijn hobby. Beter wordt het niet, toch? In deze update: verder verloop van de tray, constructie van een prototype van een afwasmachine-raster en tests op de hoezen.

Tray: Na 2 nieuwe versies heb ik ondertussen 6 verschillende kartonnen prototypes geproduceerd. De laatste 2 zijn er die met 1 hand te dragen zijn en golvende, ergonomische handgrepen hebben (niet vanzelfsprekend in karton) 1 versie voor 6 flessen en 1 voor 4. Die voor vier kwam er omdat we bij het uitproberen van de trays met 6 volle flessen ondervonden dat 6×0,5l water te zwaar is om comfortabel met 1 hand te dragen.

Tray 2: Nadat er logischerwijs werd besloten af te stappen van de mogelijkheid om een tray met 6 flessen met 1 hand te dragen, en door het enthousiasme voor de betere handgrepen, heb ik 1 van de houten prototypes aangepast. Dit was wat meer werk dan verwacht en deed me beseffen wat een makkelijk materiaal karton eigenlijk is en hoe goed het zich leent om snel een vrij deftig prototype te maken. Maar het resultaat van houtwerk is wel van een veel hogere kwaliteit.

Inlay voor een industriële wasmachine: Even terug heb ik dit ontwerp al toegelicht (Nuttig bezig: http://www.jeroenrobberechts.be/?p=77) en nu heb ik er een deftig prototype van kunnen maken (probleem was om het geschikte materiaal te vinden, metalen staven van 1,5 meter vind je blijkbaar niet zo gemakkelijk. Ook dit prototype testte mijn kunnen degelijk, het exact plooien van metalen staven in 1 vlak is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Hoes: Ik heb nu 9 degelijke hoezen beschikbaar en die ben ik nu op verschillende parameters aan het testen. Hoe goed isoleren ze, hoe waterbestendig zijn ze en hoe valbestendig maken ze de glazen fles? Deze laatste test is hopelijk voor ergens volgende week, ik kijk er al naar uit om wat flessen te mogen breken! Hopelijk zijn het er echter niet te veel en doen de hoezen wat ervan verwacht wordt.

Commentaar, kritiek, opmerkingen? Hou ze niet voor jezelf 🙂

This entry was posted in Denmark, Work and tagged . Bookmark the permalink.