Deugddoend rustig weekendje

Van ‘t weekend had ik helemaal nix gepland (behalve vrijdagavond :-p ). Een verademing die ik tot mijn eigen verbazing nodig bleek te hebben.

Normaalgezien zitten mijn weekends (en weekdagen meestal eigenlijk ook) nogal vol met sociale activiteiten, zo was er vorig weekend een feestje voor iemand die na 3 maanden in Kopenhagen te hebben gewoond, terug naar huis vertrok. Spijtig natuurlijk, maar een gegronde reden om een vrolijk afscheid te voorzien.

Deze vrijdagavond was er “Friday bar” op ‘t werk, waar zowat iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden is aan CBS (Copenhagen Business School, Retap is in hun business lab gehuisvest) welkom was.

Zaterdag uitslapen deed dus erg deugd. Ik kreeg daarna eindelijk nog eens de kans om rustig mijn kamer wat uit te mesten en wat dooreengerammelde papieren terug op orde te brengen. Ik vind het wel nog steeds vreemd hoe het ordenden van mijn omgeving mij voldoening geeft en tot rust brengt. Opruimen en stoflagen weghalen kan voor mij zelfs plezierig zijn, althans als ik het maximaal om de 2-3 weken eens grondig doe. Is dit voer voor een psycholoog of zijn er nog mensen die opruimen stiekem plezant vinden?

Vrije tijd betekent uiteraard niet dat mijn creatieve fantasie en mijn plezier in dingen maken op pauze staan. Mensen die mij kennen weten goed genoeg dat ik spontaan dingen begin te maken zodra ik even vrije tijd heb. De coole blauwe flesjes die voor het kerstbier uitgedeeld worden heb ik prompt vol lichtjes gestopt. En na het bezoeken van het ‘Illum Bolighus’, dé plek waar je alles kan kopen dat iets met DESIGN te maken heeft, en het zien van talloze mobiles daar, dacht ik “dat kan ik ook”. Door mijn grootte en mijn heldere momenten bij het opstaan had ik er toevallig deze week voor gezorgd dat de lamp in ‘t midden van mijn kamer besliste dat ze liever niet meer aan het plafond wou hangen. (reden: verkeerd opgehangen blijkbaar, niet echt mijn fout dus) De lamp werd vervangen door een wandlamp, wat er als geluk bij een ongeluk voor zorgde dat het montagepunt in ‘t midden van de kamer vrij kwam voor de mobile 🙂 De foto’s spreken verder voor zich.

EXTRA: ik heb enkele nieuwe wallpapers toegevoegd. Zie hier:  http://www.jeroenrobberechts.be/?page_id=74

This entry was posted in Denmark, Personal. Bookmark the permalink.

2 Responses to Deugddoend rustig weekendje

Comments are closed.