Retap projecten

Ik zal deze keer drie projecten beschrijven: het verdere verloop van de tray en de hoes (zie ‘nuttig bezig’ http://www.jeroenrobberechts.be/?p=77)  en een uitgebreidere uitleg over het lange termijn project.

  • Project tray: Er zijn mooi gefreesde prototypes geleverd van mijn ontwerp en die worden nu in gebruik getest en kritisch geëvalueerd. Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering, zo zou ik er bijvoorbeeld voor willen zorgen dat het geheel comfortabeler met 1 hand te dragen is.
  • Project hoes: Na voordien de vorm zo goed als vastgelegd te hebben, ben ik nu een aantal materialen gaan verkennen. Neopreen is op de markt het meest gebruikte materiaal voor isolatie hoezen, maar dat is geen optie omdat het niet ecologisch verantwoord is. Ik zoek dus naar milieu-vriendelijke alternatieven zoals wol, vilt, leer en fleece. Ik vond persoonlijk het idee van een hoes gemaakt van gerecycleerde PET flessen (=fleece) wel iets hebben. Ook verschillende sluitingen passeerden de revue: drukknoppen, magneten, ouderwetse knopen… De magneten lijken voorlopig het best, maar qua materiaal is er nog geen uitsluitsel en wordt de zoektocht hervat.
  • Project 3: Hervulpunten in winkels bij tankstations. Dit is het grote project dat over de volledige 6 maanden loopt en dat ik vorige keer beloofde later uit te leggen (nu dus). Doel is om mensen onderweg een milieu- en gebruiksvriendelijk alternatief te geven naast geïmporteerd water in plastieken wegwerpflessen. Werking: Reizigers schaffen zich een Retap fles aan en kunnen hiermee goedkoop gezuiverd, gekoeld en gefilterd water tappen in tankstation winkels. Mijn taak is om de consumentenbeleving te ontwerpen en een tap toestel te voorzien. Nu zit dit project nog in de verkennende fase, ik heb net een kleine rondvraag gedaan bij plaatselijke tankstations en een marktverkenning gedaan, maar veel meer dan wat collages en losse schetsen valt er nog niet te tonen 🙂

Ziezo, dat was dat. Zoals altijd zijn meningen, suggesties en kritiek altijd welkom!

Vanavond komen mijn ouders aan in Kopenhagen en dit weekend zal ik met hen toerist/gids spelen dus je weet al wat voor update je volgende keer kan verwachten 🙂

This entry was posted in Denmark, Work and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Retap projecten

  1. Pingback: Retap projecten III | Jeroen Robberechts

Comments are closed.