Halloween (x2), Zweden en nieuwe stek

1 woord voor dit weekend: DRUK

Vrijdagnamiddag schoot het weekend al goed uit de startblokken met presentaties en bier op ‘t werk. Later die avond was er een ‘meetup’ Halloween feestje in de nogal deftige maar niet al te grote Ocean Club. Ik was er vrij laat want ik was mijn masker nog aan het maken 🙂 De dresscode was eigenlijk meer die van een gemaskerd bal dan iets anders.

Halloween kan naar mijn mening herdoopt worden tot ‘wereldwijde verkleed dag’, althans dat is de indruk die ik ervan krijg. Veel van de originele Keltische traditie is er vandaag niet in terug te vinden. Opgepast: hier komt wat kennis (recht van Wikipedia)…

Halloween was oorspronkelijk het oudejaarsavond feest van de Kelten. Het nieuwe jaar begon in hun kalender op 1 november, dus op 31 oktober werd de dood van het voorbije jaar herdacht. De dood van het jaar maakte het volgens de Kelten mogelijk voor overledenen om 1 dag terug onder de levenden op aarde rond te dolen. Ter bescherming voor deze zombies en geesten droegen mensen maskers. Later is de Keltische traditie aangepast door achtereenvolgens de Romeinen, de Katholieke Christenen en de Amerikanen (en hun marketing afdeling) om te worden wat het nu is.

Soit. Zaterdag moest ik, na wat langer geslapen te hebben en 1u15 te hebben gelopen, mijn spullen pakken om zondag te kunnen verhuizen. Dit was maar net op tijd afgerond om met vrienden om een 4-uurtje te gaan en dan stond het volgende feestje op het programma. Dit keer bij iemand thuis (die volgens mij zondag een stevige opkuis voor de boeg had) en met een dj die de professionele dj’s van de avond voordien gemakkelijk overklaste.

Zondagmorgen werd ik rond een uur of 9 (?) wakker gebeld want we gingen met een vrolijk (zij het lichtjes vermoeid) 4tal naar Malmö. Een fijne stad waarvan het oude centrum een pak kleiner is dan Kopenhagen. meer info: zie foto’s. Rond 3u waren we Malmö beu en zijn we iets zuidelijker de kust gaan verkennen. Zondag was een nogal grijze windstille dag wat maakte dat het grijs van de zee onmerkbaar overging in het grijs van de lucht en het leek alsof je in de leegte aan het staren was, heel bizar. Het water is er enorm helder en ondanks de kou kregen 2 van ons goesting in een frisse duik. Maar bij gebrek aan zwemkledij en vooral aan warme droge handdoeken is dat voorlopig uitgesteld.

Volgende keer weer een meer werk-gerelateerde post. Tot dan!

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged , . Bookmark the permalink.