Retap projecten III

Update over 3 projecten: een verpakking, de tray en de hoes

 

  • Verpakking: Aangezien er in de nabije toekomst Retap flessen rechtstreeks aan consumenten verkocht zullen worden voor privé gebruik, moet er nagedacht worden over een (aantrekkelijke) verpakking voor 1 fles met 1 dop. Voor mij de makkelijkste manier om snel een duidelijk prototype te maken van zo’n verpakking is om een patroon te tekenen, er een eenvoudige grafiek op te zetten, het geheel door de printer te jagen en het resultaat uitknippen, plooien en in elkaar te zetten. Resultaat bij de foto’s.
  • Tray: Uitgaande van de mankementen van het houten prototype van enkele posts terug (http://www.jeroenrobberechts.be/?p=86), ben ik terug aan het tekenen geslagen. Deze keer ben ik echter zo verstandig geweest om niet elk vrij redelijk concept te laten uitfrezen in hout, maar om zelf in karton te werken. Het grootste minpunt aan het vorig model is dat het onmogelijk met 1 hand te dragen is, dus door de grip in het midden te plaatsen is de gewichtsverdeling veel optimaler, maar wordt er helaas ingeboet op elegantie. In het ‘model 5’ probeer ik functie en elegantie te verzoenen, dit probeer ik de komende dagen in karton uit.
  • Hoes: Na even terug gesproken te hebben met een fair trade organisatie die laptop- mp3-speler-hoezen en tassen maakt in Kono, Sierra Leone, kon ik voorbije week zelf eens aan de slag met de materialen die zij gebruiken. Na nu een aantal hoezen in verschillende materialen voor handen te hebben is het tijd om wat tests te doen: hoe isolerend zijn de verschillende materialen én hoe goed beschermen ze de glazen fles? Jep, ik zal binnenkort met opzet glazen flessen laten vallen. 🙂 Scherven brengen geluk? We zullen zien.

Zoals altijd zijn reacties meer dan welkom.

This entry was posted in Denmark, Work and tagged . Bookmark the permalink.