Mini cruise naar Oslo

Dit weekend was geweldig. De trip naar Oslo was zo plezant dat ik het niet kan laten om er nu al over te schrijven 🙂

Met een 15-tal expats (expatriates, emigranten) zijn we vrijdag rond 17u uit Kopenhagen vertrokken. Eerste activiteit: genieten in de indoor-spa op de boot. Sauna, zwembad(je) en champagne knallen in een bubbelbad, de toon voor een geweldig weekend was gezet. Een eerste feestavond en een snurkgestoorde nacht later komen we aan in het zonovergoten maar zeer frisse Oslo.

Oslo is een redelijk compacte stad die we dus te voet bezocht hebben. We meerden aan nabij de Opera, dus allereerst zijn we daar het dak opgelopen, waar we moesten uitkijken om niet uit te glijden op restjes sneeuw en ijs. Oslo centrum is gezellig, maar doet niet zo oud aan als dat van Kopenhagen. De ‘hoofdwinkelstraat’ loopt langs het parlement rechtstreeks verder in de laan naar het Koninklijk paleis waar de wachten mooi synchroon heen en weer marcheren. Verder achter het paleis ligt de mooie beeldentuin van Gustav Vigeland en tussenin residentiële statige straten waar je je met wat verbeelding in Parijs waant. De beeldentuin is de moeite en het is een grappig zicht om bezoekers de gekke posities en gelaatsuitdrukkingen van de beelden te zien imiteren. Aan de haven van Oslo is er een groot shoppingcomplex neergezet, maar om koopjes te doen is Oslo (en Noorwegen in het algemeen) niet de juiste plek, alles is er aardig wat duurder dan Kopenhagen en dus een pak duurder dan Vlaanderen. Ook aan de haven staat het imposante stadhuis, waarvan het uiterlijk mij eerder doet denken aan een energiecentrale dan aan het stadhuis van een hoofdstad.

Om 17u zaterdagavond vertrok het cruiseschip terug richting Denemarken, niets te vroeg want sommigen waren het stappen stillekesaan moe en de temperatuur begon merkbaar te zakken. Bij het uitvaren had ik me met enkelen van de groep comfortabel geïnstalleerd in de jacuzzi op het achtersteven van het schip. De combinatie van een warm bubbelbad met een schitterende kleurrijke zonsondergang, fijn gezelschap, een pintje in de hand, het adembenemende fjorden landschap en een fris zuchtje wind maakte die avond tot een geweldig moment dat ik nog lang in mijn geheugen zal koesteren.

Kort samengevat: een mini cruise is een enorm aangename manier van citytrippen, het heeft mij in elk geval overtuigd van zijn kwaliteiten.

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Mini cruise naar Oslo

Comments are closed.