Kopenhagen cultuurnacht & botanische tuin

Ik vertrek zo meteen op mini-cruise naar Oslo! (en ik kijk er enorm naar uit!) Hieronder dus een kort overzicht van vorig weekend.

Vorige vrijdag (15 okt) was er in heel Kopenhagen de Kulturnatten, een avond en nacht waarop je met 1 vrij goedkoop ticket op talloze locaties binnen kan en vrij het openbaar vervoer kan gebruiken. (vergelijkbaar met de Museumnacht in Antwerpen, maar dan met meer dan enkel musea) Ik ben met een bende Couchsurfers de sfeer gaan opsnuiven en ‘t was de moeite: de hele stad bruiste van ‘t volk, overal was er wel iets te doen, gaande van winkels die een muziekinstallatie buiten hadden gezet over straatanimatie en mensen in kostuums tot feeëriek verlichte gebouwen en parken en dat was dan nog buiten het officiële programma.

Zondag ben ik eindelijk eens langs geweest in de botanische tuin (die gratis toegankelijk is en me door verschillende bronnen werd aangeraden). Het weer was schitterend en de herfstkleuren zorgden voor mooie taferelen, wat er dus voor zorgde dat het leek alsof er een kudde amateurfotografen was losgelaten in de tuin 🙂

Maar ik moet zeggen dat de botanische tuin de moeite waard is om te bezoeken, het is een erg verzorgd park met verschillende aangelegde landschappen en bijbehorende planten. De serre’s (ook open voor publiek) zijn elegante historische gebouwen uit glas en witgeverfd staal zoals die in vele grote Europese steden te vinden zijn. Die van Kopenhagen zijn vrij recent gerestaureerd en dus goed onderhouden.

Volgende week heel waarschijnlijk een update over Oslo, tot dan!

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kopenhagen cultuurnacht & botanische tuin

Comments are closed.