Sportief weekend

Het was weer even (lees: te lang) geleden dat ik nog was gaan lopen, dus dacht ik daar dit weekend wat verandering in te brengen. Ook al omdat ik de komende 2 weekends nog bezoek mag ontvangen en dus minder tijd zal hebben voor sportieve uitspattingen.

Het lopen ging helaas een pak minder vlot dan gepland, dus als er iemand een trainingsschema heeft liggen dat me kan coachen om een marathon te kunnen lopen in 2012, dan moogde dat altijd doorspelen ­čÖé

Mijn sportieve honger was dus nog niet gestild en daarom ben ik zondag een stevige fietstocht gaan maken (voor de ge├â┬»nteresseerden, deze toer: link) in een deel van Kopenhagen dat ik nog niet verkend had. Do foto’s van deze post zijn het beeldverslag van deze fietstocht. Eerst ben ik een woonwijk van Christiania gefietst. Ik moet zeggen dat dat er veel leuker uitziet overdag dan ‘s nachts. De vrolijke wirwar van gezellig chaotisch gebouwde kleine (meestal) houten huisjes naast een zandweg deed me wat denken aan een middeleeuws dorp maar dan met meer kleur en minder rechte muren. Volgende stop: het Amager strand. Dit is een groot, recent aangelegd strandpark. I moet zeggen dat ik onder de indruk ben, het is goed doordacht aangelegd en nodigt echt uit. Ongetwijfeld is het er over de koppen lopen in de zomer, hoewel het best wel groot is. Wat verder fietsen bracht me bij de luchthaven, waar ik toevallig net een brussels airlines vliegtuig kon spotten van het type dat naar Brussel pendelt. Laatste bezienswaardigheid: een militair fort in Kastrup, een vrij kleine constructie waar 2 vrij hoge heuvels in aangelegd zijn om kanonnen op re monteren zijn. Vreemd genoeg, voor een fort aan de kust, leek het alsof de meeste montagepunten voor kanonnen landinwaarts gericht stonden. Helaas waren alle kanonnen wel vervangen door picknick banken.

Op de weg terug liepen er mensen op de bevroren ‘lagune’ van Amager strand, dus kon ik het niet weerstaan om mijn toer iets uit te breiden en het ijs als fietspad te gebruiken.

Een uurtje schaatsen met fijn internationaal gezelschap was de laatste sportieve bezigheid van het weekend. Nadien gezellig natafelen in een warm cafeetje met zachte banken was meer dan welkom ­čÖé

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged , . Bookmark the permalink.