Couchsurf vrienden zijn cool

Vorig weekend ben ik eens wat cultureel geweest, ik heb 3 avondoptredens van het Copenhagen Blues Festival meegepikt (super sfeervol en echt getalenteerde muzikanten!) en ik ben naar de Nationale Kunstgalerij geweest, waar ze een fijne collectie hebben die een mengeling is van oude en moderne (schilder)kunst en installaties, en gratis dus zeker de moeite waard.

De herfst is sinds kort visueel merkbaar, de bomen verkleuren en de zon zakt elke dag wat lager, maar het levert wel mooie taferelen op en herfststormen zijn er nog niet geweest.

Oh ja, Couchsurfing.org is geweldig! Ik ben nog maar 3 weken lid van deze online gemeenschap, maar ik ben volledig overtuigd van de geweldige eigenschappen ervan. Maar misschien moet ik eerst wat uitleg geven hoe ik daar ben bijgeraakt:

Huisvesting vinden in Kopenhagen is niet eenvoudig. Ik heb vanaf eind augustus talloze sites (betrouwbare en blijkbaar ook veel onbetrouwbare) bezocht en op vele advertenties gereageerd, maar ik kreeg maar niets te pakken. Ik kwam dus half september in Kopenhagen aan zonder slaapplaats. De 2 eerste nachten heb ik in een jeugdherberg verbleven, terwijl ik kamers ging bekijken die te huur stonden. Door constant de meest betrouwbare site in’t oog te houden en ‘s avonds plots een nieuwe advertentie te zien opduiken heb ik impulsief beslist om gewoon langs te gaan bij de desbetreffende huisbaas. De kamer zag er goed uit en de huisbaas vond me blijkbaar wel sympathiek dus kreeg ik de kamer. Enige probleem: de kamer kwam pas vrij op 1 oktober. Ik moest intussen nog 2 weken onderdak vinden…

De jeugdherberg was ok, maar verre van ideaal en voor 200 DKK/nacht ook niet erg goedkoop, zeker niet voor een langere periode. Via vrienden werd me aangeraden om couchsurfing te proberen. Couchsurfing is een site waarop (ondertussen al meer dan 2 miljoen) mensen van over de hele wereld gratis een slaapplaats aanbieden aan anderen.

Ik heb me ingelogd en door veel verzoeken te versturen is het me gelukt om 2 weken lang op 4 verschillende adressen gratis te mogen verblijven. Bijkomende voordelen: je leert direct leuke lokale mensen kennen die je tips kunnen geven en je soms meenemen naar gezellige avondactiviteiten (hun stamcafé bijvoorbeeld) of een gidsing geven in de buurt. Het is echt een heel aangename manier om in een nieuwe stad toe te komen.

Nadien ontdekte ik het ‘community’ deel van de site, waar leden gewoon wanneer ze zin en tijd hebben om iets te gaan doen een activiteit posten waar anderen dan kunnen mee naartoe gaan. Elke dag zijn er zo een 10tal nieuwe posts, dus je vervelen wordt moeilijk 🙂

Het is een geweldige manier om coole open-minded jonge mensen te ontmoeten en een gezellige internationale vriendenkring uit te bouwen.

en nee, ik word niet betaald door couchsurfing om reclame te maken 😀  Ik vind het gewoon een geweldig initiatief!

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Couchsurf vrienden zijn cool

Comments are closed.