Carlsberg glyptotek + alcohol

Culturele uitstap van’t weekend: een bezoekje aan de Carlsberg Glyptotek, een museum dat ontstaan is uit de privé kunstcollectie van Carl Jacobsen, zoon van de stichter van Carlsberg. De focus ligt vooral op antieke beeldhouwwerken en het museum beschikt dus over een imposante collectie Romeinse, Griekse en Egyptische beelden. 2 mummies liggen er ook, een Romeinse (ik wist niet dat Romeinen hun doden mummificeerden) en een Egyptische, omgeven door enkele mooie houten en stenen sarcofagen.

Het gebouw zelf is ook best de moeite, het heeft een erg aangename tropische wintertuin onder een glazen koepel, in de in antieke bouwstijlen aangeklede zalen is een stevige hoeveelheid marmer gebruikt en op de vloer zijn sierlijke fijne mozaïek patronen te bewonderen die geïnspireerd zijn door de Egyptische kunst die er op staat.

Tot zover de cultuur. Ik las vorige week een artikel over een onderzoek dat gepubliceerd werd over het gebruik van alcohol wereldwijd en ging op zoek naar de originele publicatie omdat mijn interesse geprikkeld was. Ik heb er de grafieken uitgehaald om met jullie te delen. Blijkbaar zijn we in Europa en in Rusland het meest verlekkerd op deze sociaal aanvaardde drug, maar in Europa drinken we ‘veilig’, terwijl in Rusland meer dan 10% van alle sterfgevallen toe te schrijven is aan alcoholmisbruik! Geniet van dit sappige shot informatie.

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged , . Bookmark the permalink.