Architectuur-toer & LEGO-world

Superfijn weekendje, dit. Staalblauwe hemel, heldere zon en weinig wind (wel friskes, tussen de -3 en -8, maar soit). Het vriest hier al een 2 tal weken vrij stevig, dus binnenkort kan er weer volop geschaatst worden overal!

Dat ze hier in Kopenhagen iets kennen van moderne architectuur! En dat ze cool bedachte ontwerpen dan nog effectief bouwen ook! Geweldig. Ørestad heet de regio waar ik mij ben gaan vergapen aan impressionante en mooie projecten. Ze ligt midden tussen Kopenhagen centrum en de luchthaven en heeft alle troeven in handen om de volgende überhippe en fijne buurt voor jonge gezinnen te worden. De hipste Deense architect van het moment, Bjarke Ingels van het BIG architectenbureau (oa. Deens pavilioen Shangai), woont er trouwens zelf ook. 5 jaar geleden was dezelfde streek nog een kale grasvlakte en nu schittert het er van de architecturale hoogstandjes. Beeldverslag: de eerste 12 foto’s.

Tweede hoogtepunt van het weekend: een bezoek aan LEGO world. Voor diegenen die mij zelfs maar een beetje kennen hoef ik er geen tekening bij te maken: ik heb me daar volledig kunnen uitleven en heb vooral mijn ogen uitgekeken. LEGO world is zoiets als batibouw, maar dan enkel LEGO 🙂 en ‘slechts’ half zo groot. Eigenlijk wist ik van het bestaan van deze geweldige beurs niets af, tot ik er de dag voordien toevallig passeerde (tijdens de architecturale fietstocht) en ik plots wist wat ik de rest van mijn weekend zou gaan doen. (de laatste 12 foto’s)

filmke:

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged , . Bookmark the permalink.