Kazoubezoek

Bezoek vanuit het verre Vlaanderen ontvangen is altijd leuk en dit weekend heb ik dus met plezier nog eens gastheer gespeeld.

Een bezoek aan de recent (half december) geopende LEGO winkel hoort nu standaard bij de rondleiding maar, om het voor mij ook spannend te houden, probeer ik ook altijd wat dingen te zien of te doen die ook voor mij nieuw zijn.

Een toeristische rondvaard was zo een ding. Ik moet toegeven dat ik dat nog niet gedaan had omdat ik nogal sceptisch was tegenover zo’n luie vorm van toerisme. Onterecht dus. We hadden het geluk dat er slechts 2 andere mensen mee voeren naast de gids en de schipper, wat dus wou zeggen dat we een quasi privé rondvaart kregen. Om te beginnen wist de gids heel goed waar ze met enthousiasme over vertelde en kon ze steeds een interessant antwoord geven op onze (vele :-p ) vragen. Voorts is het zien van een stad vanop het water zeer interessant en mooi, je ziet altijd dingen die je anders nooit zou zien. Ten slotte is het best handig, op een uurtje heb je een deel van de stad gezien waar je normaal toch 3u over zou wandelen. Weg scepticisme. Maar je moet wel weten welke van de verschillende boottochten het voordeligst is want je kan net zo goed het dubbele betalen voor dezelfde rondvaart.

Het Danish Design Center was voor mij een andere nieuwigheid. Het biedt een verzorgde, ruime en goed opgestelde verzameling van design objecten in enkele duidelijke thema’s. (de 10 meest succesvolle Deense ontwerpen van vandaag, Deens design per decennium, de recente winnaars van de Deense Design Award) Uiteraard was er ook een shop aan verbonden waar je verschillende van de tentoongestelde objecten kan bekijken en, na een glimp van het prijsticketje op te vangen, rustig kan terugzetten 🙂

Annelies en Stefan, nog eens bedankt voor het bezoekje.

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged . Bookmark the permalink.