Aarhus

Mijn voorlaatste weekend in Denemarken is gepasseerd. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een citytrip te doen naar Aarhus, de 2e grootste stad in Denemarken (rond de 300 000 inwoners) in gezelschap van 2 fijne Vlaamse collega-productontwikkelaars. (ook eens leuk om de Vlaamse humor aan te scherpen)

Waar je Kopenhagen zou kunnen vergelijken met Antwerpen (maar dan iets groter en groener) kan je Aarhus vergelijken met Gent. Het is een fijne kleine stad met een gezellig oud centrum rond een kleine rivier. Smalle kasseistraten langs kleurige vakwerkhuizen met aparte winkeltjes wisselen af met pleinen en parken. Het stadhuis is zowat het lelijkste gebouw dat je er kan vinden. De grootste trekpleisters zijn het ARoS museum voor kunst, dat nu een fascinerende panoramische regenboog galerij op zijn dak krijgt, en Den Gamle By, een compacte versie van Bokrijk waarvan de naam zoveel betekent als ‘de oude stad’.

Ik maak me nu klaar voor een goed gevulde week waar ik vanalles en nog wat zal moeten afronden om dan een laatste weekend (met bijbehorend√ā¬†afscheidsfeest) volop te genieten van alles wat Kopenhagen te bieden heeft.

This entry was posted in Denmark, Personal and tagged . Bookmark the permalink.